Hvad mener beboerne om Bøgegården?

Det kan du blive meget klogere på ved at læse videre på denne side.

Beboernes mening

Jacob

”Mit ophold på bøgegården gjorde det muligt for mig at vende tilbage til et meningsfuldt og psykisk sundt liv. Jeg fik den tid og støtte jeg havde brug for, så jeg kunne arbejde med mig selv, opbygge selvværd og selvtillid og træne mine sociale færdigheder. jeg meget taknemlig for at jeg i sin tid fik muligheden for at bo på bøgegården”

Camilla

Min tid på Bøgegården har hjulpet mig rigtig meget.
Det har fået mig til at indse, hvem jeg er, og hvad jeg vil med mit liv. Jeg er i dag medicinfri og er blevet det ved hjælp af samtaler på Bøgegården, som hjalp mig med at komme videre i mit liv. Jeg boede der i 2 år og 6 måneder og flyttede derfra og sammen med min kæreste. Med hjælp fra Bøgegården fik jeg redskaber til at løse de ting, der nu kommer i et forhold i stedet for at flygte fra dem. Så alt i alt har Bøgegården været et godt sted at bo. Der har været nogen op og nedture igennem det hele ,men ikke noget der ikke kunne fixes – man skal tænke på, at det er et sted med mange forskellige personligheder”

Christine

” Jeg hedder Christine og boede på Bøgegården 4 år og 10 måneder. Jeg har været rigtig glad for mit ophold på Bøgegården. Jeg har fået rigtig megen støtte der. Blandt andet fik jeg stor hjælp til at håndtere min ADHD diagnose. Sammen med psykiateren fandt vi ud af, at ADHD nok er noget jeg har haft hele min barndom. Det bedste der skete for mig er, at de fandt ud af det. Jeg har gået i så mange år i uvished om hvad jeg fejlede.”

Therese

Under mit ophold på Bøgegården, har jeg kunne arbejde med mine problematikker. De hjalp mig med mine store problemer, samt de små. Jeg er blevet en glad pige efter min tid på Bøgegården. Jeg boede på Bøgegården næsten 3 år, og det var den bedste beslutning jeg tog da jeg havde det aller sværest. Bøgegården var et sted hvor jeg kunne slappe af og være mig selv. Lige så træls Bøgegården kunne være lige så dejligt var det. Da jeg skulle flytte, sagde jeg til et møde. “Jeg takker Bøgegården for at have gjort mig til den jeg er i dag.” Jeg fik svaret tilbage, “det kan du takke dig selv for, det dig selv der har gjort benarbejdet. Og det kunne jeg ikke have gjort uden Bøgegården.”

Livet på Bøgegården

, eeNår du flytter ind på Bøgegården forventes det, at du deltager i de individuelle og fælles opgaver, der er. Det er en god måde at komme ind i huset på, og vi lærer hinanden  bedre at kende. Du får tilknyttet en kontaktperson, som er ansvarlig for, at I en gang om ugen har tid til at have samtale. Du vil opdage, at livet på Bøgegården på mange måder opleves som at leve i en familie – en rar familie, hvor der er tryghed og ro til at kunne og turde udvikle sig.

Du får lavet et ugeskema, og får opgaver fra starten – støtten gives i forhold til hvilket behov du har. Vores opgave er, at du bliver tilpas udfordret – hverken for meget eller for lidt. Udgangspunktet er, at du skal deltage i tilberedelse af 1 x morgenmad, 1 x frokost og 1 x aftensmad til huset.

Vi spiser morgenmad kl. 8.30 hver morgen, frokost kl. 12.15 og aftensmad kl. ca. 18.

Om formiddagen laver beboerne forskellige ting – tager sig af hestene, nogen tager i praktik, skole eller motion, lægebesøg, møder og så videre.

Tirsdag og fredag har vi fælles rengøring af vores hyggelige gamle hus – vi kan godt lide, at bo pænt og hyggeligt. Kl. 13 går personalet til en halv times pause. Eftermiddagen går med forskellige aktiviteter, terapi og  samtale med din kontaktperson. Aftenen kan gå med at se tv sammen , tage et spil, en tur i storcenteret, lave krea og så videre. Andre har brug for fred og ro og bliver på værelset.

Week-enden planlægges på beboermøde om onsdagen  – nogen tager afsted i week-enden, og de der bliver finder ud af, hvad de skal. Nogen gange er der fastlagt aktivitet på forhånd.

Vi tager på sommerferie  – afhængigt af beboere. Derudover planlægges en del småture – som regel efter ønsker fra beboerne.

Heste og andre dyr:

Vores 3  islænderheste hedder Thorleif, Vidar  og Hommer.

Udover heste har vi to katte Otto og Mille .